Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Bývalý šéf Městské policie hl. m. Prahy Kotrouš byl propuštěn z vazby

25. listopadu minulého roku byl zadržen dnes již bývalý šéf Městské policie hl. m. Prahy Vladimír Kotrouš. Kvůli podezření z přijetí úplatku je stíhán na svobodě. O jeho propuštění z vazby rozhodl Městský soud v Praze. Kotrouš 20.

25. listopadu minulého roku byl zadržen dnes již bývalý šéf Městské policie hl. m. Prahy Vladimír Kotrouš. Kvůli podezření z přijetí úplatku je stíhán na svobodě. O jeho propuštění z vazby rozhodl Městský soud v Praze. Kotrouš 20. února ve 13:00 opustil vazební věznici na Pankráci, kam ho umístil Obvodní soud pro Prahu 9 z důvodů možného ovlivňování svědků a maření vyšetřování.

Kotroušovo propuštění nasvědčuje tomu, že všichni důležití svědci v jeho případě byli vyslechnuti. V listopadu byl zadržen detektivy z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu kvůli podezření z přebírání stotisícového úplatku, jehož celková částka měla dosahovat několika milionů – předávání úplatku prý měli policisté zdokumentované. Kotrouš měl úplatek údajně odnést i na magistrát. Bývalý šéf Městské policie při výslechu sdělil, že o manipulaci se zakázkami věděli blízcí spolupracovníci Bohuslava Sobotky. A to konkrétně osobní tajemník primátora Marek Hanč, který požadoval 10 % ze zakázky Městské policie od autoservisu Jíša. Firma Jíša se starala o automobily Městské policie hl. m. Prahy, její majitel se stal dokonce korunním svědkem vyšetřování.

Pokud by se o osudu Kotrouše rozhodlo v jeho neprospěch, šel by za mříže až na dvanáct let. Jeho pozici zatím zastupuje náměstek Ludvík Klema.

Veřejnost v listopadu minulého roku šokovalo odhalení o braní úplatků šéfa Městské policie – obzvlášť mezi samotnými policisty oceňovaného člověka. Zrovna ve chvílích, kdy ve společnosti vře téma korupce, bylo odhalení úplatkářství tvrdou ranou pro pražskou Městskou policii, která by měla být ztělesněním zákona a pořádku.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio