Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

ČD diskriminují muže, stěžuje si Unie otců

Muži z Unie otců se k novince staví s velkým rozhořčením. Nejen, že jde podle nich o diskriminaci mužského pokolení, zároveň je ale společnosti předkládán model, ve kterém jsou muži vnímáni jako forma hrozby.

Muži z Unie otců se k novince staví s velkým rozhořčením. Nejen, že jde podle nich o diskriminaci mužského pokolení, zároveň je ale společnosti předkládán model, ve kterém jsou muži vnímáni jako forma hrozby. „Tímto způsobem dochází k posilování obrazu mužů jako osob bez rozdílu nebezpečných ženám, potenciálně je ohrožujících, před nimiž je nutno ženy chránit. Takový obraz mužů bývá ve společnosti někdy účelově vytvářen a zneužíván,“ zdůvodňoval své rozhořčení Aleš Hodina, šéfredaktor portálu Střídavka, který  se zabývá střídavou a společnou péčí o děti po rozvodu rodičů.

Unie otců spolu se šéfredaktorem Hodinou se rozhodli soudně bránit a na České dráhy podali trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu proti lidskosti. ČD se ale brání tím, že o žádnou diskriminaci nejde, Unie otců prý navíc do trestního oznámení uvadla skutečnosti, které jsou vytrženy z kontextu.

Celý nápad působí skutečně nesmyslně. Každý si koupí stejnou jízdenku, proč by tedy neměl mít stejné podmínky? A pokud jde o ohrožení žen – ve vlaku s „papírovými“ stěnami a množstvím dalších lidí jim rozhodně nehrozí takové nebezpečí jako třeba na ulici. Kromě toho, žena ženu snad nemůže okrást? Rozhořčení Unii otců se vůbec nedivíme, je hloupost, aby bylo na všechny muže předem pohlíženo jako na násilníky, kteří nejsou psychicky způsobilí cestovat v jenom kupé se ženou. Uvidíme, jestli ČD nebo nějaká jiná společnost nedostane další zajímavý nápad na segregaci ještě podle jiných kritérií.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio