Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Dohady v koalici neberou konce

Ze všech sporů, které se v koalici za poslední dobu odehrály, vyšel jako největší nepřítel Miroslav Kalousek. Věci veřejné mu předhazují, že chce z TOP09 přeběhnout k opoziční ČSSD. Kalousek ale svým kolegům dává někdy taky pořádně zabrat. „Byl tam pan poslanec Blabák? Ne, Babák.

Ze všech sporů, které se v koalici za poslední dobu odehrály, vyšel jako největší nepřítel Miroslav Kalousek. Věci veřejné mu předhazují, že chce z TOP09 přeběhnout k opoziční ČSSD. Kalousek ale svým kolegům dává někdy taky pořádně zabrat. „Byl tam pan poslanec Blabák? Ne, Babák. Prostě nějaký poslanec. Ten, jak mu tuhle rozbili tu pusu, to je on,“ zněla jedna z jeho posledních narážek. Zdaleka ale není jediný, kdo rád utrousí nějakou tu narážku, jedním z takových je i předseda poslaneckého klubu Petr Gazdík. Ten se pouští do kritiky Věcí veřejných, které si zase stěžují, že „Gazdík roznáší drby a pomlouvá. O našem poslanci Novotném například tvrdí, že se mu zabil syn kvůli hazardu. To není pravda,“ rozzlobil se poslanec VV.

Došlo ale i na výhrůžky. Když se dostaví větší spory, Věci veřejné si umanou, že pohrozí odchodem z koalice. To jde ale i ministru zahraničí Karlovi Schwarzenbergovi, který chtěl vládu opustit v případě, že by Česká republika nebyla v hlavním proudu evropské integrace. O něm si zase neodpustil poznámku premiér Nečas. „To nejsou nějaké výroky z vesnické tancovačky někde v Čimelicích,“ řekl na Schwarzenbergův účet.

Celá situace tak spíš připomíná dohady malých dětí a ne politiků, kteří mají řešit problémy v Česku. Kdo by byl řekl, že je bude trápit, kdo koho pomlouvá. Politici se prostě chovají jako malí úšlápnutí kluci, kteří na sebe pokřikují někde na pískovišti.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio