Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Dopravní podnik chtěl prodat své dílny za třetinovou cenu

Plánovaný prodej byl zastaven v prosinci novou pražskou koalicí ODS a TOP 09, nyní by se měl případ přezkoumat. „Otázkou je, zda je výhodné zbavit se strategické části dopravního podniku.

Plánovaný prodej byl zastaven v prosinci novou pražskou koalicí ODS a TOP 09, nyní by se měl případ přezkoumat. „Otázkou je, zda je výhodné zbavit se strategické části dopravního podniku. Neměli bychom tak kontrolu nad servisem vlastního vozového parku,“ nelíbí se Dvořákův záměr pražskému radnímu pro dopravu Petru Noskovi. Konečné rozhodnutí města se tak očekává v několika následujících týdnech. Novým majitelem by měla být firma Škoda Transportation, přičemž jedním z jejich spolumajitelů je i Tomáš Krsek, přítel Martina Dvořáka.

Dvořák svou rezignaci podal 5. prosince. Mediální nátlak na jeho osobu stále rostl, navíc se nedokázal vyjádřit k majetkové situaci ve své rodině. Exšéf DPP ale považuje transakci za výhodnou, za šesti set milionový rozdíl podle něj mohou odpisy majetku. S tím ale nesouhlasí dopravní expert Antonín Dub, podle kterého je takováto ztráta majetkové hodnoty nepřiměřená i přes jedenáct let jeho fungování. Dvořák přesto stojí za autorem posudků auditorskou firmou Deloitte a experty z ČVUT. Podle nich by měl dopravce prodejem ušetřit na osm milionů ročně.

Pražský dopravní podnik v poslední době klouže z jedné kauzy do druhé, což ve velkém snižuje jeho reputaci a věrohodnost u veřejnosti. Přímo s Dvořákem je navíc spojováno podezření z odvodů stovek milionů korun z kasy DPP. Momentálně DPP plánuje provedení interní kontroly a hloubkového auditu.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio