Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Evidence ÚP je vedena v krabicích od banánů

Ministerstvo v čele s ministrem práce Jaromírem Drábkem totiž úředníkům vzkázalo, že když systémy nepracují správně, mohou si vystačit s papírem a tužkou.

Ministerstvo v čele s ministrem práce Jaromírem Drábkem totiž úředníkům vzkázalo, že když systémy nepracují správně, mohou si vystačit s papírem a tužkou. Informace vzešla z dopisu, který psal ředitel odboru koncepcí trhu práce na MPSV Štefan Duháň a je adresovaný generálnímu řediteli Úřadu práce ČR Jiřímu Kubešovi. Konkrétně se v něm zaměstnancům oznamuje, že pokud nebude aplikace funkční, mají k zaevidování žádosti o povolení k zaměstnání použít zvláštní sešit, přidělit žádosti číslo, zpracovat ji ve Wordu a celému rozhodnutí udělit pořadí evidence v sešitě.

Tím ale práce nekončí. Jakmile systémy pojedou, úředníci budou muset zpracovat žádosti ze sešitu s dodržením pořadníku a přidat poznámku, že je vše zpracováno ve Wordu. Nesmí chybět přidělené číslo. „Sešity shromažďujeme v krabicích od banánů a čekáme, až aplikace budou fungovat a my začneme záznamy přenášet z papíru do počítače,“ oznámila pracovnice jedné z poboček úřadu práce.

Kubeša tvrdí, že se situace zklidňuje a systém by mohl fungovat do konce března. Jenom jestli nynější klid nezpůsobilo spíš to, že úředníkům ani lidem nezbylo, než se s novým systémem smířit. Doporučení ministerstva je ale k smíchu, bylo by zajímavé omezit technologie, které využívají oni, a vzkázat, ať místo notebooků nafasují krabice od banánů, sešity, tužky a jdou pracovat.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio