Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Ministerstvo školství chtělo z dotací pokrýt i nákup čokolád

Projekt má za úkol sestavit tým školních psychologů a výchovných poradců a zapracovat na podmínkách jejich práce. Manažer projektu a dětský psycholog Václav Mertin prý o zahrnutí čokolád do rozpočtu neměl ponětí.

Projekt má za úkol sestavit tým školních psychologů a výchovných poradců a zapracovat na podmínkách jejich práce. Manažer projektu a dětský psycholog Václav Mertin prý o zahrnutí čokolád do rozpočtu neměl ponětí. Přesně tohle jsou ale příčiny, proč Česku hrozí ukončení programu ministerstva za 53 miliard. Ministr školství Dobeš však s dávkou sebevědomí garantuje, že pokud vše do dubna nevyřeší, převezme zodpovědnost. Žádost o peníze na sladkosti jenom poukazuje na to, že přístup ministerstva k čerpání evropských peněz je špatný.

Reklama navíc měla být rozdělená do dvou projektů, které jsou si podezřele podobné. Jeden si říká Publicita, druhý dostal název Propagační předměty. „Chyb v projektu je spousta. V březnu bych je chtěl napravit. Žádné čokolády ani propagační předměty tam nechci. Z praxe vím, jak jsou zbytečné,“ řekl Václav Mertin deníku Dnes.

Je neuvěřitelné, jak si ministerstvo představuje „účelné“ využití dotací z evropských fondů. Místo toho, aby byly peníze použity na smysluplné programy, které by opravdu pozvedly úroveň školství v Česku, plánuje se nákup čokolád, přívěsků na klíče či jiných nesmyslů za dva miliony. Není se čemu divit, že chce Brusel odepřít České republice miliardy, když vidí podobné projekty. Počkejme si tedy, jestli Dobeš naplní svá slova a odstoupí z funkce.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio