Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Ministerstvo školství dalo 60 tisíc za masáže úředníků

S informací přišel Matěj Hollan ze satirické skupiny Žít Brno, který dříve zažádal ministerstvo o seznam materiálů, které mohl podepsat bývalý úředník Ladislav Bátora.

S informací přišel Matěj Hollan ze satirické skupiny Žít Brno, který dříve zažádal ministerstvo o seznam materiálů, které mohl podepsat bývalý úředník Ladislav Bátora. Jedním z těchto dokumentů byl i ten z roku 2011, kde se píše: „Žádáme o uvolnění finančních prostředků v částce 60 000 Kč na příspěvky z Fondu kulturních a sociálních potřeb na masáže poskytované v budově ministerstva v prvním pololetí roku 2011“.

O službu projevili zájem zaměstnanci kvůli celodenní práci u počítače. „Rehabilitační masáže v budově MŠMT provozuje pan Karel Petrů, který tyto masáže provozuje na ministerstvu od roku 1998. Částka 60 000 Kč byla fakturována ministerstvu a následně byla odečtena z osobních účtů zaměstnanců, kteří využili služeb maséra,“ řekl mluvčí ministerstva školství Radek Melichar. Svým zaměstnancům ale na masáže přispívá i ministerstvo zemědělství, a to padesáti korunami na jednu návštěvu, přičemž za rok mohou úředníci nabídky využít nanejvýš dvanáctkrát.

Takový komfort by si jistě nechal líbit kdekdo, navíc kdyby ani nemusel opustit budovu, kde je zaměstnán. Jen hold někdo nemá to štěstí a nepracuje pro ministerstvo. V době provádění nejrůznějších škrtů jde opravdu o luxus. Třeba ministerstvo provede další úsporná opatření nebo sníží platy a úředníci si budou moci zajet rovnou na celý relaxační víkend.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio