Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Putinova kampaň srovnává správnou volbu s prvním sexem

Vladimir Putin chce k účasti na prezidentských volbách přimět mladé lidi na základě videí s opravdu neotřelou tématikou. Námět všech klipů je podobný. Hlavními protagonistkami jsou mladé dívky diskutující o ztrátě panenství.

Vladimir Putin chce k účasti na prezidentských volbách přimět mladé lidi na základě videí s opravdu neotřelou tématikou. Námět všech klipů je podobný. Hlavními protagonistkami jsou mladé dívky diskutující o ztrátě panenství. Pro představu – první videosnímek se odehrává v gynekologické ordinaci, kde dívka líčí lékaři své obavy. Lékař projevuje porozumění a mladou slečnu konejší slovy: „Není třeba mít strach. Hlavní je důvěřovat své volbě, protože důvěra – to je láska. A té vaší se dá věřit“.

Ve druhém videu figuruje taktéž lékař, který tentokrát klade důraz na bezpečnost. „Možná to nepotřebuji," váhá dívka. „Ale ano, potřebujete. A je dobře, že to uděláte z lásky. Plně podporuji vaši volbu,“ vyvrací její pochybnosti lékař.

Další klip tentokrát zavede „diváky“ ke kartářce, na kterou se dívka obrací s přáním, aby její poprvé bylo z lásky. Kartářka následně otočí kartu s Putinovou podobiznou a dodá: „S ním tě čeká štěstí, budeš jako za kamennou zdí“. Závěr všech videí se neliší, dívky po vyslechnutí rady pospíchají do volebních místností a vše zakončí slogan: Putin. Poprvé a jenom z lásky.

Pro takovou volební kampaň se jen těžko nachází vhodná slova. Lze jen těžko pochopit, kde se najde člověk, který by Putina volil na základě takovýchto reklamních spotů. Zcela nepochopitelné je, že Putin, který má dle průzkumů v Rusku vítězství ve volbách takřka jisté, se sníží k tak nevhodnému způsobu propagace. Svůj postoj proti Putinovi se rozhodly vyjádřit tři tisíce lidí v Petrohradě, kde zaznívala hesla „Rusko bez Putina“ nebo „Putin je zloděj“. Akce dostala povolení úřadů a obešla se bez zatýkání.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio