Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Roithová chce taky na Hrad, začne sbírat podpisy

„Vedla mě k tomu obava, že se z české politiky vytrácí zájem o člověka. Každé písmeno tohoto slova pro mě symbolizuje určité velmi významné hodnoty (Česko, Lidskost, Odpovědnost, Všichni, Evropa, Křesťanská demokracie),“ zdůvodnila přijetí kandidatury Roithová.

„Vedla mě k tomu obava, že se z české politiky vytrácí zájem o člověka. Každé písmeno tohoto slova pro mě symbolizuje určité velmi významné hodnoty (Česko, Lidskost, Odpovědnost, Všichni, Evropa, Křesťanská demokracie),“ zdůvodnila přijetí kandidatury Roithová. Na prezidentské místo by chtěla dosáhnout prostřednictvím padesáti tisíc podpisů občanů. V případě, že by je nesehnala, nemá podle ní smysl o křeslo bojovat.

Do předvolební kampaně plánuje investovat asi dva miliony korun a doufá, že i kampaně ostatních kandidátů nepřesáhnou deset milionů. Počítá i s příspěvky občanů a v souvislosti s tím již uveřejnila i konto, na kterém je bude sbírat. Prezentovat se chce na základě práce, kterou vykonala nejen v Evropském parlamentu, ale na jiných politických i zdravotnických postech. Roithová totiž působila například jako ředitelka nemocnic, před zvolením do Evropského parlamentu zasedala i v Senátu.

Jméno Roithové je v poslední době dobře známé a spojuje se především se smlouvou ACTA a případem expremiérky Tymošenkové, kvůli které se vydala na Ukrajinu. S její kritikou ACTA se ztotožňuje velká část občanů, což by jí mohlo v kampani pomoci. „Dohoda ACTA měla být zaměřena na postih pirátství komerčního rozsahu, a nikoliv na šikanování občanů,“ nechala se slyšet.

Jistě se cení, že chce svou kampaň stavět na práci, kterou za své působení v nejrůznějších oblastech odvedla a preferuje ji oproti slibům do budoucna. Navíc když už je schválena přímá volba, Roithová alespoň přispěje k možnosti výběru z prezidentských kandidátů s různými názory a také z celého politického spektra.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio