Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Strauss-Kahn byl propuštěn z vazby

DSK byl v úterý vzat policií do vazby, aby zodpověděl několik otázek ohledně podezření z napojení na prostituční síť, jejíž služeb v minulých letech využíval.

DSK byl v úterý vzat policií do vazby, aby zodpověděl několik otázek ohledně podezření z napojení na prostituční síť, jejíž služeb v minulých letech využíval. Podle své advokátky všechny otázky zodpověděl a proto je přirozené, že byl z vazby propuštěn na svobodu a může se volně pohybovat po Francii.

DSK byl označen několika zatčenými prostitutkami jako jejich klient, což ovšem popřel tím, že nevěděl, že ženy z večírků byly prostitutky a jak či kým byly placené. Navíc mu byly představeny jeho známým z policie. Právnička Frédérique Baulieuová k tomu dodala, že přeci není tak snadné odlišit dámu na úrovni a prostitutku, když jsou nahé.

Důvod, proč se dostal Strauss-Kahn do vazby je vcelku prostý. Ženy, jejichž služeb využíval, byly údajně placené z kont jeho dvou přátel z řad podnikatelů, kteří to následně vykázali jako firemní náklady. Kvůli tomu může být obžalován ze zneužití společenského postavení. Obvinění se po výslechu nezbavil, v březnu se bude muset dostavit k soudu. Ten rozhodne, jestli ve finálním přelíčení bude sedět na lavici obžalovaných, nebo na lavici svědků. Sám trvá na tom, že je naprosto nevinný.

Není to poprvé, kdy čelí tento bývalý politik a ekonom skandálu a obvinění spojenému se ženami. Minulý rok se vzdal svého postu prezidenta Mezinárodního měnového fondu, když byl zatčen v New Yorku pro obvinění ze znásilnění. To bylo nakonec staženo pro údajnou nedůvěryhodnost, ale i tak ho to připravilo o prestižní postavení a o možnost kandidovat na post prezidenta, ačkoliv byl médii dlouhou považován za favorita. Pokud budou obvinění opět stažena, bude velmi snadné domnívat se, že se jedná spíše o něčí snahu zbavit se politického konkurenta.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio