Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Véčkaři zvažují Martina Maxu jako kandidáta do senátu

Maxovu kandidaturu v Ústeckém kraji potvrdil deníku Insider severočeský poslanec za Věci veřejné David Kádner. Dodal ale, že jednání jsou teprve na začátku. Možnou kandidaturu má do tří týdnů potvrdit krajské vedení strany.

Maxovu kandidaturu v Ústeckém kraji potvrdil deníku Insider severočeský poslanec za Věci veřejné David Kádner. Dodal ale, že jednání jsou teprve na začátku. Možnou kandidaturu má do tří týdnů potvrdit krajské vedení strany. Pokud by byl Maxa jako kandidát schválen, čekalo by ho před samotnou volbou do senátu ještě utkání se stranickým kolegou Josefem Suchým z Klášterce nad Ohří. Primární volby by probíhaly prostřednictvím internetu, kde by se do hlasování zapojili příznivci strany.

Martin Maxa se již v minulosti o politickou kariéru pokoušel. Je však zajímavé, že se přikláněl k různým stranám politického spektra. V roce 2006 se neúspěšně pokoušel o senátorské křeslo jako kandidát strany Politika 21 Jany Bobošíkové. Ještě zajímavější je však jeho účast na volební kampani KSČM, která se konala v roce 2009 před evropskými volbami. Podle Kádnera Věcem veřejným tato historie nevadí a Maxa se prý vyjádřil, že svou účast na mítincích nebral politicky, ale čistě pracovně.

Otázka zní, zda má Maxa jako potenciální kandidát do senátu ujasněné názory a cíle, které by hájil a snažil se jich dosahovat v případě, že by křeslo obsadil. Vzhledem k jakémusi přeskakování mezi jednotlivými stranami totiž jeho kandidatura může na voliče působit spíš jako snaha o zajištění pracovního místa na dobré adrese a s dobrým platovým ohodnocením, než jako snaha bránit a prosazovat určitý politický program. Proto se nabízí otázka, zda je pro Věci veřejné skutečně šťastnou volbou dosadit jej na svou kandidátku.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio