Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Vláda nenechá pozastavit KSČM

„Platí, že v současné době nemáme dostatek podkladů, na základě kterých by bylo možné vytvořit návrh na pozastavení činnosti KSČM a podložit jej relevantními důkazy,“ řekl ministr vnitra Kubice na tiskové konferenci novinářům.

„Platí, že v současné době nemáme dostatek podkladů, na základě kterých by bylo možné vytvořit návrh na pozastavení činnosti KSČM a podložit jej relevantními důkazy,“ řekl ministr vnitra Kubice na tiskové konferenci novinářům. K tomuto závěru došly i čtyři nezávislé právní posudky, které si ministerstvo vyžádalo. Prý je ale nutné uvědomit si, že komunistická ideologie představuje velké nebezpečí pro demokratický systém.

Jan Kubice pověřil Ústav pro studium totalitních režimů, aby pomohl jeho resortu s bojem proti komunistickému (a levicovému) extremismu. Hodlá vzdělávat pracovníky policie o možnostech, jak postihovat radikální politicky aktivní jedince.

Podle předsedy KSČM se takové rozhodnutí vlády včetně chování ministra dalo předpokládat, protože na mezinárodním poli by s rušením strany v demokratickém státě moc potlesku nezískali. Podle předsedy Vojtěcha Filipa se také vláda poučila z minulých kroků a nemluví o sledování KSČM, protože to by musela bezpečnostní informační služba odmítnout s tím, že takové jednání by bylo v rozporu s rovnoprávnou soutěží politických stran.

Jedním z ministrových léků na pomoc při potírání levicového extremismu je naučit policisty základní symboliku těchto uskupení. Také chce nechat prověřit množství občanských sdružení, která spolupracují s komunistickou stranou – zejména Komunistický svaz mládeže, Svaz mladých komunistů Československa a další. Činnost mládežnických spolků hlásících se ke komunistům je důležité monitorovat. Spolky by se totiž snadno mohly dopustit ohrožení mravní výchovy mládeže, které se snaží „naordinovat“ své názory.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio