Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Záškolákům ztrpčí život Gradebook

S novou a vylepšenou verzí online žákovské, která už na některých školách funguje, přišla Soukromá základní škola Doctrina v Liberci. Projekt stál jeho tvůrce půl roku práce, výsledek si ale velice pochvalují.

S novou a vylepšenou verzí online žákovské, která už na některých školách funguje, přišla Soukromá základní škola Doctrina v Liberci. Projekt stál jeho tvůrce půl roku práce, výsledek si ale velice pochvalují. Žádná z již existujících  internetových žákovských knížek se prý propracovaností nevyrovná té jejich, Gradebooku. Je jen málo věcí, které Gradebook rodičům na jejich potomky neprozradí. Dozví se tady, co mají děti za úkol, jaká písemná práce je čeká, samozřejmě budou mít přehled o všech známkách, dokonce i uvidí naskenované písemky a zjistí, jak jejich dítě dopadlo ve srovnání se zbytkem třídy.

Žáci ale tak pozitivní postoj nemají. „Myslím, že to bude dobré jak pro koho. Mně to třeba tolik nevadí, protože zas tak špatné známky nemám, ale někomu jinému, kdo se neučí zrovna dobře, to vyhovovat nemusí,“ zamyslel se Vojtěch Kozubík ze sedmé třídy.

Samotný nápad elektronické žákovské není špatný, pokud má své meze. Gradebook už ale působí trochu jako online kamera, díky které dítko neunikne kontrole. Vše má jistě význam u dětí s horším soustředěním, které mnohdy nechtěně opomenou nějaký úkol. Rodič školní povinnosti zkontroluje a žák se vyhne zbytečnému probléme. Ke školákům ale patří i lumpárny, a pokud jde o vylomeniny, které nikomu neublíží, rodiče se můžou kvůli každé poznámce zbytečně rozčílit. Jak se říká, co oči nevidí, srdce nebolí a přece jen – děti jsou děti.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio