Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Známá Livie Klausové dostala prezidentskou milost

Tyto dvě ženy se poznaly v roce 2007, kdy soukromá Metropolitní univerzita otevírala nový výtah pro handicapované studenty. Obvinění Benešové spočívalo v úplatkářství a zpronevěře a udělení její milosti teď zpochybňuje řada lidí.

Tyto dvě ženy se poznaly v roce 2007, kdy soukromá Metropolitní univerzita otevírala nový výtah pro handicapované studenty. Obvinění Benešové spočívalo v úplatkářství a zpronevěře a udělení její milosti teď zpochybňuje řada lidí. Důvodem pro zbavení jejího trestu bylo, že se Benešová údajně musí starat o těžce nemocného manžela. Nicméně takové zdůvodnění moc neobstálo. Její trest byl totiž jen podmíněný, čili jí v péči o manžela nikterak nebránil. Naopak – na pět let pro ni platil zákaz činnosti, takže by měla prostor manželovi pomáhat. Vymazání trestu z trestního rejstříku Benešové by se dalo nazvat takovou třešinkou na dortu.

Klause prý v jeho rozhodnutí utvrdilo nezvykle velké množství dopisů, ve kterých se jejich autoři za Benešovou přimlouvali. „Rozhodoval jsem se i podle toho, že jsem považoval dosavadní potrestání paní Benešové v tomto případě (vazba, léta soudního projednávání, atd.) za dostatečné,“ napsal Klaus. Že Annu Benešovou a Livii Klausovou pojí jisté vztahy, prezident údajně nevěděl, protože jeho žena se podobných akcí zúčastňuje opravdu často.

Není divu, že si veřejnost všechny tyto souvislosti spojuje dohromady a začíná spekulovat o jejich důsledcích. Když byly navíc některé prezidentovy důvody vyvráceny (jako třeba zmíněná péče o nemocného manžela), jen málokomu přijdou zmíněné důvody dostatečné pro vyčištění trestního rejstříku, ať už se Benešová s Livií znala, nebo ne.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio